Werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur

NVLB: ‘Goede wijn bij het diner was belangrijke pré’

Netwerken onder het genot van een heerlijk diner en een goed glas wijn. Dat is waar het op de bijeenkomst van NVLB (Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Bouwgrondstoffen) om draait, want samen eten verbindt. Oranjerie Hydepark bleek een uitstekende entourage.

De NVLB is een vereniging van leveranciers van bulkgrondstoffen voor de Nederlandse bouw. De negentig gasten kwamen bij elkaar om samen te proosten op 2018. “Dat doen we ieder jaar op een andere locatie”, vertelt Cees van Putten, directeur van de NVLB. “Oranjerie Hydepark biedt exclusiviteit. Bovendien is de omgeving prachtig en het uitzicht fantastisch. Dat geeft de locatie echt een wat luxere uitstraling. Binnen de regio Utrecht viel deze locatie dan ook al snel op.”

Samen met de voorbereidingscommissie ging Cees polshoogte nemen. Niet alleen om de locatie te bekijken, maar vooral om het menu te inspecteren. “Onze leden zijn nogal kritisch als het om eten en drinken gaat”, vertelt Cees lachend. “We hebben veel wijnkenners in ons midden, dus goede wijnen zijn een belangrijke pré. Het is bij ons dan ook geen bijpassende wijn, maar eerder een bijpassend diner!” Gelukkig wist de organisatie daar wel raad mee. “We kregen geweldig advies en zijn zelfs in één keer akkoord gegaan met hun menuvoorstel. Dat gebeurt niet vaak.”

Voor aanvang van de bijeenkomst verzamelde het bestuur van de NVLB zich alvast voor een bestuursvergadering. “Ook dat doen we ieder jaar”, vertelt Cees. “Wij willen dan wel in een aparte ruimte kunnen vergaderen. Dat kon hier gelukkig wel. Daardoor konden wij rustig vergaderen terwijl de eerste gasten in een andere ruimte langzaam binnendruppelden.” Tegen een uur of vijf werden de gasten ontvangen met een glas prosecco. Na de borrel mochten de gasten van de NVLB beginnen aan het diner. “Er was een gespiegeld buffet aan weerszijden van de ruimte geplaatst. Erg gemakkelijk met zo’n grote groep. En zo kan iedereen zelf bepalen waar hij of zij wilde zitten.”

De directeur kijkt dan ook terug op een geslaagde bijeenkomst. “Iedereen was enthousiast. Over het eten en drinken, maar óók over de locatie. Het zou mij niet verbazen als sommige bedrijven hier zullen terugkomen.”

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!