Werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur

Een monumentaal pand als Oranjerie Hydepark restylen. Dat vraagt om een zorgvuldige aanpak, met respect voor de rijke historie van het pand. Interieurontwerper Janine van den Hengel liet het verleden herleven in onder meer de accessoires en schilderijen.

Die hebben veelal een link met de oorspronkelijke functie van de oranjerie. De vermogende Amsterdamse bankier Hendrik Maurits Jacobus van Loon gebruikte het pand om zijn exclusieve Zuid-Europese potplanten en bomen te beschermen tegen het Nederlandse klimaat. In 1888 werd het gebouw in gebruik genomen. Niet voor niets staat op de middelste koepel van de oranjerie een beeld van Flora, de Romeinse godin van bloemen en planten. 

Ook de keuze voor warme, natuurlijke materialen en sfeervolle, ingetogen kleuren versterken het authentieke karakter van de locatie. Die gaat vanaf mei fungeren als decor voor zakelijke bijeenkomsten zoals congressen, vergaderingen en seminars. De oranjerie ligt op Landgoed Hydepark, tussen Doorn en Driebergen en dichtbij de A12. Landgoed Hydepark is een van de grootste landgoederen in Midden-Nederland. In zijn hoogtijdagen was het meer dan 140 hectare groot.

Het landgoed werd begin negentiende eeuw gesticht. Rond 1885 kwam het in handen van Hendrik Maurits Jacobus van Loon. Hij liet door de beroemde architect Jean Nicolas Landré een nieuw landhuis bouwen en spaarde daarbij kosten nog moeite. Twee jaar duurde de bouw van het kolossale landhuis, dat naar de maatstaven van destijds van alle denkbare luxe was voorzien, zoals stromend water en elektriciteit. Ook de oranjerie stamt uit deze periode, evenals de boerderij en diverse dienstwoningen. Tuinarchitect Hendrik Copijn kreeg de opdracht het landgoed in te richten; zijn ontwerp is nog altijd bepalend voor de overweldigend groene aanblik van het huidige Hydepark. In de oorlog raakte het landhuis volledig verwoest, maar de oranjerie bleef gelukkig gespaard. 

 

 

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!