werkdagen 9-21u | weekend 11-15u

Oranjerie Hydepark heeft na een grondige restauratie en restyling haar historische grandeur weer terug. Het rijksmonument in Doorn is voortaan decor van exclusieve zakelijke bijeenkomsten.

Bij de restauratie - mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht -  werden onder meer de authentieke plafondversieringen hersteld, later geplaatste binnenmuren verwijderd en dichtgemetselde ramen weer geopend. Verder is het pand geïsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties. 

Ook van binnen onderging de oranjerie een metamorfose. Interieurontwerper Janine van den Hengel paste daarvoor veel natuurlijke materialen en stijlvolle kleuren toe. Ze koos onder meer voor zandkleurige voiles, chique grijsleren stoelen, houten vergadertafels en diepbruine kleuraccenten op de wanden. Samen zorgen ze voor een exclusieve, maar warme uitstraling.

Oranjerie Hydepark werd gebouwd in 1887 en 1888. Het monument doet met zijn hoge ramen, pilasters, lijsten, balustrades, koepels en rijke versieringen denken aan bijvoorbeeld de Franse paleizen van Versailles. Dat is geen toeval. Architect Jean Nicolas Landré liet zich namelijk inspireren door de eclectische architectuurstijl van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV. De landheer van landgoed Hydepark gebruikte de oranjerie jarenlang om zijn Zuid-Europese potplanten en palmen te beschermen tegen de koude Nederlandse winters.

Ook het omliggende park is opgeknapt. De stijltuin is in oude luister hersteld, waarbij de oorspronkelijke samenhang met Oranjerie Hydepark als uitgangspunt heeft gediend.Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!